KAMARAT ÇİFTLİKTE YETİŞTİRİLEN MİS GİBİ TAZE OTLARLA BESLENE KUZUCUKLARIN ETLERİNDEN HAZIRLANMIS KUZU PİRZOLA TARİFİMİZ VAR..
Malzemeler
- 1,5 kilogram kuzu pirzola
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 adet domates
- 8 adet sivribiber
- 6 diş sarımsak
- 10 arpacık soğanı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun.
- Pirzolaların altını, üstünü çevirerek, bıraktığı suyu çekene kadar kızartın.
- Etlere bir tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı karabiber serpin.
- (tuz eklemeyin, tuzu sosa koyacaksınız.)
- 2. Etler kızarırken diğer taraftan domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın.
- Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın.
sarımsak ve soğanları soyup bütün olarak domateslere ve biberlere
ekleyin.
- Bu karışımı ayrı bir tavaya alıp domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra tuz ekleyin.
- 3. Pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın.
- Servis tabağı görevi görecek bir fırın kabına pirzolaları dizin.
- (folyolar sosa değmeyecek şekilde olmalı) bir kaşık yardımıyla sosu etlerin üzerine gezdirin.
- Kabın üzerini folyo ile kapatın.
- Eğer hemen servis yapmayacaksanız bu halde servise 15-20 dakika kalana kadar bekletin.
- Servisten 20 dakika önce yemeği 200C fırında pişirin.
Hamarat Cheff
Merhaba;hamarat çiftliğimizde yetiştirilen ve sizlere sunulan ürünlerimizin paylaşimi disinda sizlere çiftliğimizin ürünleri ile hazırlanmiş nefis tarifler sunacağım..Bizi izleyin..
Yorum Yok " DOMATES SOSLU KUZU PİRZOLA "