KAMARAT ÇİFTLİKTE YETİŞTİRİLEN MİS GİBİ TAZE OTLARLA BESLENE KUZUCUKLARIN ETLERİNDEN HAZIRLANMIS KUZU PİRZOLA TARİFİMİZ VAR..

Malzemeler

  • 1,5 kilogram kuzu pirzola
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet domates
  • 8 adet sivribiber
  • 6 diş sarımsak
  • 10 arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun.
  • Pirzolaların altını, üstünü çevirerek, bıraktığı suyu çekene kadar kızartın.
  • Etlere bir tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı karabiber serpin.
  • (tuz eklemeyin, tuzu sosa koyacaksınız.)
  • 2. Etler kızarırken diğer taraftan domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın.
  • Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın. sarımsak ve soğanları soyup bütün olarak domateslere ve biberlere ekleyin.
  • Bu karışımı ayrı bir tavaya alıp domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin.
  • Piştikten sonra tuz ekleyin.
  • 3. Pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın.
  • Servis tabağı görevi görecek bir fırın kabına pirzolaları dizin.
  • (folyolar sosa değmeyecek şekilde olmalı) bir kaşık yardımıyla sosu etlerin üzerine gezdirin.
  • Kabın üzerini folyo ile kapatın.
  • Eğer hemen servis yapmayacaksanız bu halde servise 15-20 dakika kalana kadar bekletin.
  • Servisten 20 dakika önce yemeği 200C fırında pişirin.

Etiketler :